Συνεδρίασε σήμερα εκ νέου το Υπηρεσιακό Υπουργικό Συμβούλιο με αντικείμενο την πορεία της χώρας προς τις εκλογές

Συνεδρίασε σήμερα, Σάββατο 27 Μαΐου, εκ νέου, το Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον Υπηρεσιακό Πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά, με αντικείμενο την πορεία της χώρας προς τις Εκλογές της 25ης Ιουνίου.
 Ο κ. Σαρμάς απευθυνόμενος στους Υπουργούς του μεταξύ άλλων ανέφερε:
“Σήμερα θα καθορίσουμε την κυβερνητική πολιτική έως τις 25 Ιουνίου. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να δούμε τον προγραμματισμό του κυβερνητικού έργου.

Συνεπώς θα πρέπει να ενημερώσετε το υπουργικό συμβούλιο για τον προγραμματισμό που έχετε στα υπουργία σας. Υπάρχει προγραμματισμός από την απελθούσα κυβέρνηση και θα πρέπει να δούμε τι απαιτείται να συνεχιστεί για να διασφαλίσουμε την λειτουργικότητα του κράτους.

Άλλη μια υποχρέωση είναι διαχείριση των κίνδυνων στα υπουργεία σας. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να έχετε εντοπίσει τους κίνδυνους και σε αυτό θα σας βοηθήσουν οι εσωτερικοί ελεγκτές που έχετε. 

Δεν αρκεί όμως ο εντοπισμός, πρέπει να εφαρμόσουμε και ένα σύστημα αποτροπής ή μετριασμού των κινδύνων. Έχω στο μυαλό μου το συμβάν στα Τέμπη. Τέτοιοι κίνδυνοι μας απειλούν και εμάς και τον προγραμματισμό».

 

Την Κυριακή η συγκρότηση της Βουλής σε σώμα

Ο κ. Σαρμάς παρέστη νωρίτερα σήμερα το πρωί κατά την έπαρση της σημαίας στην Ακρόπολη, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο.

Στην πρώτη σύντομη χθεσινή συνεδρίαση του Yπουργικού Συμβουλίου αμέσως μετά την ορκωμοσία των Υπουργών, ο Πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς έδωσε κατευθύνσεις, καλώντας τα στελέχη της υπηρεσιακής κυβέρνησης να είναι ουδέτερα, αμερόληπτα και αντικειμενικά, ώστε οι πράξεις τους να μην ερμηνεύονται ως πολιτική παρέμβαση υπέρ ή κατά κάποιας πολιτικής πλευράς.

Την Κυριακή θα συγκροτηθεί η νέα Βουλή σε σώμα, για να διαλυθεί την επομένη, και να προκηρυχθούν οι εκλογές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προτείνει εκ νέου, για το αξίωμα του Προέδρου της Βουλής τον Κωνσταντίνο Τασούλα, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας προτείνει για τέταρτη αντιπρόεδρο, τη βουλευτή Ιωαννίνων, Μερόπη Τζούφη.

Ετικέτες:

SOCIAL MEDIA

2024 arttv.gr - All Rights Reserved

design & development by Pegasus Media

Litespeed Greek Web Hosting by Netspace.gr