Στο Ιόνιο έπεσε σήμερα στις 10,30 το πρωί  αεροσκάφος Phantom F-4

Στο Ιόνιο έπεσε σήμερα στις 10,30 το πρωί αεροσκάφος Phantom F-4.

 

Αεροσκάφος Phantom F-4 από τη Μοίρα 303  Άρης της Ανδραβίδας έπεσε σήμερα στις 10,30 το πρωί  στο Ιόνιο, ενώ άγνωστη παραμένει μέχρι στιγμής η μοίρα των πιλότων.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τους δύο πιλότους χωρίς να είναι γνωστό εάν χρησιμοποίησαν το αυτόματο σύστημα εκτίναξης του  F-4 ή στην προσπάθεια τους να το σώσουν έπεσαν μαζί με το αεροσκάφος τους.

Στην επίσημη ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας αναφέρετε:

«Την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10:30, αεροσκάφος F-4 (διθέσιο) της 338Μ/117ΠΜ που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας».

Εντοπίστηκαν συντρίμμια του αεροσκάφους περίπου στις 12.30 το μεσημέρι 25 Ναυτικά μίλια νότια της Ανδραβίδας ενώ οι πρώτες ενδείξεις κάνουν λόγο για Τεχνική Βλάβη.

Ο αντιπτέραρχος ε.α. Βασίλης Γεωργούσης, εκτίμησε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ότι το μαχητικό αεροσκάφος αντιμετώπισε τεχνική βλάβη. Εφόσον επιβεβαιώνονται οι πρώτες πληροφορίες ότι οι δυο ιπτάμενοι είχαν ενημερώσει ότι θα εγκαταλείψουν το αεροσκάφος, αυτό σημαίνει, όπως τονίζει, ότι υπήρχε τεχνική βλάβη, η οποία δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί.

«Υποθέτω  τόνισε ότι “λόγω του σημείου πως ήταν σε κάθοδο προς το αεροδρόμιο, λόγω του τεχνικού προβλήματος, επιδεινώθηκε η κατάσταση, και σε ασφαλές ύψος το εγκατέλειψαν.»

«Μπορεί να είναι βλάβη κινητήρα, βλάβη πηδαλίων ή στα υδραυλικά συστήματα» πρόσθεσε, τονίζοντας πως «όταν δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί η βλάβη είναι υποχρεωμένοι οι πιλότοι να εγκαταλείψουν το αεροσκάφος για να σωθούν οι ίδιοι, το αεροσκάφος είναι καταδικασμένο».

Εξέφρασε καταλήγοντας την αισιοδοξία του για τη γρήγορα διάσωση των δύο ιπτάμενων.

 

 

Αεροσκάφος Phantom F-4 από τη Μοίρα 303  Άρης της Ανδραβίδας έπεσε σήμερα στις 10,30 το πρωί  στο Ιόνιο ενώ άγνωστη παραμένει μέχρι στιγμής η μοίρα των δύο πιλότων.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τους δύο πιλότους χωρίς να είναι γνωστό εάν χρησιμοποίησαν το αυτόματο σύστημα εκτίναξης από το αεροσκάφος F-4  ή στην προσπάθεια τους να το σώσουν έπεσαν μαζί με το αεροσκάφος τους στη θάλασσα.

 

 

 

Ετικέτες:

SOCIAL MEDIA

2024 arttv.gr - All Rights Reserved

design & development by Pegasus Media

Litespeed Greek Web Hosting by Netspace.gr