Ορκίστηκε η Βουλή της μιας μέρας, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας

 

Ορκίστηκε, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, και του Υπηρεσιακού Πρωθυπουργού Ιωάννη Σαρμά η Βουλή που προέκυψε από τις κάλπες της 21ης Μαΐου 2023.

Η ορκωμοσία της νέας Βουλής έγινε παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμου.

Λίγα μετά τις 6:30 ολοκληρώθηκε ο θρησκευτικός όρκος των Βουλευτών. Ακολούθησε ο όρκος στο Κοράνι για τους μουσουλμάνους Βουλευτές και ο πολιτικός όρκος για όσους το επιθυμούσαν.

Αύριο, μετά την εκλογή του Προεδρείου του σώματος, αναμένεται η διάλυσή της με Προεδρικό Διάταγμα, μετά τη διαπίστωση αδυναμίας σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης ή κυβέρνησης συνεργασίας, και η προκήρυξη νέων Εκλογών  οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στις 25 Ιουνίου 2023 με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής.

Κατά τις πρόσφατες εκλογές, που διεξήχθησαν με το σύστημα της απλής αναλογικής, πέντε κόμματα εισήλθαν στη Βουλή, ξεπερνώντας το προβλεπόμενο 3%.

Η ΝΔ με 40,79% που εξέλεξε 146 βουλευτές, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με 20,07% και 71 βουλευτές, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής με 11,46% και 41 βουλευτές, το ΚΚΕ με 7,23% και 26 βουλευτές, και η Ελληνική Λύση, με 4,45% και 16 βουλευτές.

Ετικέτες:

SOCIAL MEDIA

2024 arttv.gr - All Rights Reserved

design & development by Pegasus Media

Litespeed Greek Web Hosting by Netspace.gr