Εντονότατη καλοκαιρινή χαλαζόπτωση έπληξε σήμερα το μεσημέρι τα Ιωάννινα

 

Καλοκαιρινή εντονότατη χαλαζόπτωση εκδηλώθηκε το μεσημέρι στα Γιάννενα, με το σκηνικό του καιρού μόνο με καλοκαίρι να μην μοιάζει προκαλώντας σοβαρές ζημιές και  σε καλλιέργειες.

Χιονισμένο έμοιαζε το τοπίο αφού το χαλάζι έχει μέγεθος φουντουκιού, με αποτέλεσμα οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια να έχουν ντυθεί στα λευκά. Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στο κέντρο των Ιωαννίνων γινόταν με δυσκολία.

Μέσα σε λίγη ώρα οι δρόμοι άσπρισαν από το χαλάζι και πλημμύρισαν πολλά σημεία στα Γιάννενα. Δεν πλημμύρισαν μόνο τα αναμενόμενα, όπως η παραλίμνια περιοχή, αλλά και σημεία όπως τα Λακκώματα.
Η πολιτική Προστασία ήταν σε ετοιμότητα, με μηχανήματα σε όλο το λεκανοπέδιο, προκειμένου να παρέμβουν όπου χρειαστεί σε συνεργασία με την πυροσβεστική

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν ολιγόλεπτη διακοπή κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Γιάννενα στο ύψος της σήραγγας Λορέντζου Μαβίλη, καθώς οι οδηγοί σταμάτησαν τα οχήματά τους λόγω της ισχυρής χαλαζόπτωσης. H κυκλοφορία πλέον διεξάγεται κανονικά.

Από το χαλάζι, οι καλλιέργειες στις περιοχές, Λογγάδων, Καστρίτσας, Βασιλικής και Δροσοχωρίου, έχουν υποστεί καταστροφές

Ετικέτες:

SOCIAL MEDIA

2024 arttv.gr - All Rights Reserved

design & development by Pegasus Media

Litespeed Greek Web Hosting by Netspace.gr