Συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης Χρήστου Γκόκα προς ΥΠΑΑΤ για τα μανταρίνια της Άρτας

Συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης Χρήστου Γκόκα προς ΥΠΑΑΤ για τα μανταρίνια της Άρτας.

 

Συζήτηση πραγματοποιήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής Χρήστου Γκόκα  προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα: «Προβλήματα για τους παραγωγούς μανταρινιών στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας καθώς και την ενίσχυση και την απώλεια Εισοδήματος».

Ειδικότερα ο κ. Γκόκας επισημαίνει ότι οι εσπεριδοπαραγωγοί  διανύουν άλλη μία δύσκολη χρονιά ξεκινώντας με τους παραγωγούς μανταρινιών και κυρίως της ποικιλίας «κλημεντίνη» ενώ εμφανίζονται ήδη αντίστοιχα προβλήματα και για τους παραγωγούς πορτοκαλιών.

Οι τιμές για όσα μανταρίνια διατέθηκαν στην αγορά δεν καλύπτουν ούτε το κόστος παραγωγής τους το οποίο τόνισε ότι έχει υπερδιπλασιαστεί αλλά και η ζήτησή τους σημείωσε, ότι έμεινε χαμηλή.

Επιπρόσθετα ο κ. Γκόκας αναφέρει ότι οι έντονες βροχοπτώσεις με τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες κατέστρεψαν την παραγωγή στις «κλημεντίνες» καθώς αναπτύχθηκαν μύκητες οι οποίοι είτε προκάλεσαν είτε την σήψη των προϊόντων πάνω στα δένδρα είτε την καρπόπτωση τους.

Ο κ. Γκόκας ανέφερε προς τον Υπουργό Γεωργίας και τα προβλήματα που έχουν και οι ελαιοπαραγωγοί βρώσιμων ελιών καθώς και την έλλειψη εργατικών χεριών για την συγκομιδή των προϊόντων.

Αναλυτικά στο ρεπορτάζ του Δελτίου Ειδήσεων.