Με βαθιά κατάνυξη  τιμήθηκε σήμερα η Μνήμη του Αγίου Μαξίμου του Γραικού του εξ Άρτης

Με βαθιά κατάνυξη  τιμήθηκε σήμερα η Μνήμη του Αγίου Μαξίμου του Γραικού του εξ Άρτης.

 

Σήμερα ανήμερα της Εορτής του Αγίου Μαξίμου του Γραικού του εξ Άρτης, τελέστηκε Όρθρος και Πολύαρχιερατική Θεία Λειτουργία παρουσία πλήθους πιστών, οι οποίοι καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας παρά τον πολύ βροχερό καιρό έφταναν στην Ιερό Ναό στην περιοχή του Τριγώνου της Άρτας για να προσκυνήσουν.

Καθ΄ όλη τη διάρκεια των Πανηγυρικών Εορτασμών τέθηκε σε προσκύνηση το Ιερό Λείψανο του Οσίου Μαξίμου του Γραικού, το οποίο φυλάσσετε  στον Πανηγυρίζοντα  Ιερό Ναό, καθώς και το Ιερό Λείψανο του Οσίου  Δαβίδ του εν  Ευβοία, το οποίο κόμισε στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό ο Πανοσιολογιότατος Καθηγούμενος της  Ιεράς Μονής του Οσίου Δαβίδ του εν Ευβοία Γέροντας Γαβριήλ.

Τα κεράκια υπέρ υγεία και υπέρ αναπαύσεως φωτίζουν τις προσδοκίες και ενισχύουν την Πίστη, όμως ένα μπουκαλάκι Αγίασμα την ημέρα της Γιορτής του Αγίου 3 ευρώ δεν είναι ούτε πολλά ούτε λίγα.

Στους δύσκολους καιρούς που περνούν οι πιστοί σήμερα περιορίζονται  οι δυνατότητες άλλων εποχών και η καταφυγή στην Εκκλησία αποτελεί μεγάλο αποκούμπι.

Και του Χρόνου όλοι μαζί όπως φέτος να Γιορτάσουμε και πάλι γεροί, αγαπημένοι και Ευλογημένοι.

 

 

Ετικέτες:

SOCIAL MEDIA

2024 arttv.gr - All Rights Reserved

design & development by Pegasus Media

Litespeed Greek Web Hosting by Netspace.gr