Μεγάλα τα Προβλήματα στην Ήπειρο από τη σφοδρή κακοκαιρία

Μεγάλα τα Προβλήματα στην Ήπειρο από τη σφοδρή κακοκαιρία.

 

Μεγάλα τα προβλήματα που καταγράφονται στην περιοχή της Ηπείρου μετά από τις έντονες βροχοπτώσεις που έχουν πλήξει καθ όλη τη διάρκεια της νύχτας την Ήπειρο.

Συγκεκριμένα χιονοπτώσεις εκδηλώθηκαν από τις πρώτες  πρωινές ώρες της Παρασκευής στα ορεινά και αναμένονται να αυξηθούν στα ορεινά της Άρτας.

Έχουν δημιουργηθεί μεγάλα προβλήματα με καταπτώσεις βράχων στο Βουργαρέλι, στη Σγάρα και στις Κρανιές.

Από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου έχουν κινηθεί 15 Μηχανήματα  προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα αυτά που καταγράφονται κυρίως στις περιοχές του Μετσόβου, των Τζουμέρκων, της Κόνιτσας και του Ζαγορίου.

Η έντονη βροχόπτωση και οι έντονοι άνεμοι προκάλεσαν μεγάλες ζημιές και στον κάμπο της Άρτας με αποτέλεσμα να υπάρχουν  προβλήματα από πτώσεις δένδρων που έπεσαν πάνω στις κολώνες της ΔΕΗ με αποτέλεσμα σε κάποιες περιοχές να μην υπάρχει ρεύμα.

Άμεσα έδρασε η Πολιτική Προστασία του Δήμου Αρταίων αλλά και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Άρτας. Σοβαρές ήταν οι ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις από τους θυελλώδεις ανέμους και στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας. Στέγες σπιτιών καταστράφηκαν, έσπασαν τζάμια, έπεσαν καμινάδες ενώ υπήρξαν προβλήματα και σε στάβλους.

Αναλυτικά στο ρεπορτάζ του Δελτίου Ειδήσεων.