Επιβράβευση της Καινοτομίας και των Καλών Πρακτικών.
Για ακόμη μία χρονιά ο Δήμος Αρταίων κέρδισε την Πανελλαδική Επιβράβευσης στα Βραβεία που εξετάζουν και αναδεικνύουν τις Καλές Πρακτικές σε όλη τη χώρα τα Best City Awards 2023 κερδίζοντας τρία βραβεία.
Στην Τελετή Απονομής που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην Αθήνα με την παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη και του Προέδρου της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου, τα δύο πρόσωπα που και θεσμικά και πολιτικά γνωρίζουν και αξιολογούν τα θέματα της Αυτοδιοίκησης.
Τα βραβεία τελούν υπό την Αιγίδα της ΚΕΔΕ με την τιμητική υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής και της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Έχουν ως στόχο να επιβραβεύσουν την καινοτομία και την ποιότητα ζωής, αναδεικνύοντας τις κορυφαίες πρακτικές Δήμων και Περιφερειών για τη χρονιά που πέρασε.
Τα τρία Πανελλαδικά βραβεία που κέρδισε ο Δήμος Αρταίων αφορούν:
Χάλκινο βραβείο για την Δημοτική Διαδικτυακή Τηλεόραση Άρτας, αρτα Web TV. Για την έναρξη και την επιτυχημένη λειτουργία του Δημοτικού Διαδικτυακού Καναλιού μέσω YouTube.
Χάλκινο βραβείο για την Αναβάθμιση και βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης σε δομές εκπαίδευσης και άθλησης όπως τα 5 παρακάτω Σχολικά Κτήρια. Το Γυμνάσιο Γραμμενίτσας, το Δημοτικό Σχολείο Χαλκιάδων, το Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Καλαμιάς, το Α΄ Δημοτικό Σχολείο Άρτας, Α΄ Γυμνάσιο και Α΄ Λύκειο, το Κολυμβητήριο, το Δημαρχείο. Συνολικός Προϋπολογισμός αυτών είναι 2.305.000 ευρώ.
Το τρίτο ασημένιο βραβείο δόθηκε για την κατασκευή νέου αποχετευτικού δικτύου με νέα Αντλιοστάσια σε 10 οικισμούς του Δήμου.
Αφορούν την κατασκευή αποχέτευσης ακαθάρτων, την σύνδεση του εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης των ακαθάρτων των ακινήτων με τους αγωγούς του δικτύου αποχέτευσης, προστασία Αράχθου και προστασία Αμβρακικού κόλπου.
Αναλυτικά για το θέμα στο ρεπορτάζ του Δελτίου Ειδήσεων.