Για τα προβλήματα επιβίωσης των πτηνοτρόφων κατέθεσε αναφορά ο Βουλευτής  Χρήστος Γκόκας

Για τα προβλήματα επιβίωσης των πτηνοτρόφων κατέθεσε αναφορά ο Βουλευτής  Χρήστος Γκόκας.

Με βάση Δήλωση Διαμαρτυρίας του Συλλόγου Πτηνοτρόφων Δυτικής Ελλάδας ο οποίος εδρεύει στην Άρτα, ο Βουλευτής Άρτας του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής Χρήστος Γκόκας στέκετε αλληλέγγυος στα προβλήματά τους, καταθέτοντας αναφορά προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Οικονομικών.

Στην Αναφορά του υπογραμμίζει ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία, εκτός των άλλων, έχει προκαλέσει ασφυξία στους πτηνοτρόφους από τις μεγάλες αυξήσεις στο κόστος παραγωγής. Αναφέρεται  στην υπ. αριθμ.: 600/102813/14-04-2022 Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία προέβλεπε την ενίσχυση των πτηνοτρόφων για την αγορά ζωοτροφών, όμως στην πράξη ένα μεγάλο μέρος των παραγωγών αυτών αποκλείστηκε από τη χορήγηση αυτής της ενίσχυσης.

Όπως τονίζει οι τροποποιήσεις που ακολούθησαν στην εν λόγω ΚΥΑ δεν είχαν θετική εξέλιξη για τους δικαιούχους, καθώς οι λόγοι αποκλεισμού που προέρχονται είτε από προβληματικό τρόπο διατύπωσης της ΚΥΑ, είτε από τεχνική αιτία, εξακολούθησαν να υφίστανται και να αποκλείουν πτηνοτρόφους, των οποίων οι επιχειρήσεις κινδυνεύουν.

Ο κ. Γκόκας καλεί τους κ.κ. Υπουργούς, να λάβουν υπόψη τους το σοβαρό αυτό ζήτημα, καθώς οι πτηνοτρόφοι δεν έχουν τη δυνατότητα να ανταπεξέλθουν στις ήδη υπάρχουσες αυξήσεις, ενώ κινδυνεύει γενικότερα ο πρωτογενής τομέας της χώρας.

Ζητά επίσης να ενημερωθεί για τις αποφάσεις και τις ενέργειές τους.

Ετικέτες:

SOCIAL MEDIA

2024 arttv.gr - All Rights Reserved

design & development by Pegasus Media

Litespeed Greek Web Hosting by Netspace.gr