Ανοίγει ο δρόμος για την διεξαγωγή των Εκλογών μετά την επιστροφή της Διερευνητικής Εντολής και από τον Ν. Ανδρουλάκη

 

Ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για την διεξαγωγή των Εκλογών στις 25 Ιουνίου αφού έκλεισε ο κύκλος των διερευνητικών εντολών προς τα κόμματα από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, χωρίς, όπως αναμένονταν, να προκύψει κυβερνητική λύση.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, ήταν ο τρίτος στη σειρά πολιτικός αρχηγός που κλήθηκε από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο και επέστρεψε την διερευνητική εντολή που έλαβε, σύμφωνα με το Σύνταγμα στην κυρία Σακελλαροπούλου αμέσως, χωρίς να κάνει χρήση.

«Επιστρέφω την εντολή που έλαβα. Η λαϊκή ετυμηγορία δείχνει πως δεν υπάρχουν περιθώρια για κυβερνητικές συγκλίσεις στη βάση προγραμματικών συνεννοήσεων» τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής κατά την συζήτηση του με την κυρία Σακελλαροπούλου κλείνοντας με αυτό τον τρόπο τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών.

Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου δήλωσε:

«Στόχος είναι η παράταξή μας να είναι ισχυρή, να δίνει λύση στα πραγματικά προβλήματα, να είναι φρουρός των δημοκρατικών δικαιωμάτων, να έχει μια άλλη πολιτική συμπεριφορά και κουλτούρα ώστε να μη ξαναζήσουμε όλα τα άσχημα που ζήσαμε τα τελευταία χρόνια. Χρειάζεται μια αξιόπιστη αντιπολίτευση απέναντι στα σκάνδαλα των υποκλοπών που βιώσαμε. Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έπαιξε τον ρόλο της απέναντι στην κυβέρνηση, χρειάζεται μια αντιπολίτευση που να συγκρουστεί με τα κατεστημένα συμφέροντα με προγραμματικό λόγο».